Průmyslové značení

Novinky, technologie, užitečné informace z oblasti trvalého značení dílů, výrobků a materiálu.

Blog o průmyslovém značení

Laserové značení papíru a další novinky od Es Technology

19.4.2009

Mezi významné evropské dodavatele technologií průmyslového popisu bezpochyby patří dodavatel systémů gravírovacích laserů ES Technology.

 

laserové značení
Francouzská společnost ES Technology si od svého založení v roce 1987 vybudovala mezinárodní reputaci jako spolehlivý výrobce a distributor průmyslových systémů laserového značení a optických komponent.

Vývoj v oblasti laserového popisu jde kupředu mílovými kroky a jednou z posledních novinek jsou popisovací lasery řady ES CODE.

Gravírovací lasery EsCode

Řada ES CODE zahrnuje několik typů Ytterbium vláknových laserů se stále stejnou rozmítací hlavou – lasery pulsní i kontinuální (CW).
Ytterbium vláknové pulsní lasery jsou nyní v nabídce s výkonem 10W.

CW lasery jsou k dispozici ve variantách 10 a 30W. Varianta laseru s výkonem 30W bude v květnu nahrazena výkonnějším 40W CW laserem.

Lasery k integraci

ES Technology uvedla na trh řadu Ytterbium vláknových laserů určených převážně pro integraci do výrobních procesů k čemuž je předurčena extrémně malá laserová rozmítací hlava o rozměrech 194,5 x 60 x 76,3mm. S takto malou hlavou si snadno poradí každý integrátor.

Laserové značení papíru a Marking on the fly

Gravírovací lasery řady ES CODE lze používat pro značení stojícího i letícího dílu (MOF – marking on the fly).

Velké uplatnění se očekává od vláknových CW laserů, které jsou schopné značit papír. Díky této vlastnosti by měly úspěšně nahrazovat zastaralé CO2 lasery. CO2 lasery se vyznačují oproti vláknovým laserům vysokou náročností na údržbu.

Tags:   ·