Průmyslové značení

Novinky, technologie, užitečné informace z oblasti trvalého značení dílů, výrobků a materiálu.

Blog o průmyslovém značení

7 předností vláknových laserů oproti jiným typům laseru

13.5.2009

Vláknové lasery dnes díky svým nesporným výhodám válcují ostatní typy laserových systémů a jsou čím dál častěji nasazovány k aplikacím z oboru průmyslového značení.

 

Lasery EsTechnology

Vysoká kvalita laserového paprsku

Díky vynikající jakosti laserového svazku lze u vláknových laserů dosáhnout vysoké fokusace paprsku. Díky vysoké intenzitě záření tak lze vláknovým laserem gravírovat již při nízkém výkonu i citlivé materiály.

Vysoká účinnost

Čerpací záření je u vláknových laserů efektivně využíváno, což znamená, že na laserové záření je převáděna až čtvrtina elektrické energie.

Energetická nenáročnost

Vláknové lasery používají díky svým kompaktním rozměrům pouze nízký příkon. Pouze jedno procento proti požadovanému příkonu u pevnolátkových laserů čerpaných výbojkami.

Nenáročné chlazení

Díky efektivnímu využívání elektrické energie mohou být vláknové lasery chlazeny pouze vzduchem, po celé délce vlákna.

Dlouhá životnost

Mnohovidové budící diody vláknových laserů dosahují oproti Nd:YAG laserům až čtyřikrát delší životnosti. Příkladem může být životnost vláknového laseru EsFLY, která dosahuje až 100 000 hodin.

Nízké provozní náklady

Náklady na údržbu jsou díky výše zmíněné energetické nenáročnosti, dlouhé životnosti a především bezúdržbovosti jednoznačně nejnižší ze všech laserových systémů dostupných na trhu.

Široká použitelnost

Vláknové lasery jsou vhodné pro gravírování veškerých kovů, velké většiny plastů, ale lze s nimi značit například i papír.

Tags:   ·