Průmyslové značení

Novinky, technologie, užitečné informace z oblasti trvalého značení dílů, výrobků a materiálu.

Blog o průmyslovém značení

Průmyslové popisovače po francouzsku – Intrama

30.3.2009

Seriál zaměřený na nejvýznamnější dodavatele technologií průmyslového značení dnes zahajujeme článkem, představujícím evropského leadera v segmentu průmyslových popisovačů, francouzského výrobce Intrama.

 

intrama lakový popisovač
Společnost Intrama, která působí na trhu již 30 let a má dnes zastoupení v 30 zemích po celém světě, se specializuje výrobu prostředků pro ruční značení a popis.

Jde o produkty jako jsou průmyslové křídy, spreje, retušovací barvy, tesařské tužky nebo také gravírovací pera. Nejsilnější zbraní Intramy v boji s konkurencí jsou ovšem lakové popisovače řady SL a kuličkové popisovače v tubě řady STYLMARK.

Lakové popisovače

Lakové popisovače na bázi fixu řady SL jsou i na českém a slovenském trhu s průmyslovým značením velmi úspěšné, protože oproti konkurenčním produktům vynikají v několika aspektech:

Nabízejí lepší kryvnost barev a zaručují vyšší odolnost popisu proti agresivním chemikáliím. Díky použití ekologických rozpouštědel je zároveň zajištěno netoxické složení lakové barvy.

Popisovače od Intramy se rovněž vyznačují vysokou těsností hrotů (nedochází tak k samovolnému výtoku barvy do kapsy uživatele). A konečně široká škála použitelnosti na nesavých materiálech (lze použít ke značení kovů, plastů, skla, gumy, papíru …) činí z těchto popisovačů neocenitelného pomocníka v průmyslové praxi.

Kuličkové popisovače v tubě

Kuličkové popisovače řady STYLMARK jsou díky své odolnosti vhodné pro popis hutních materiálů, betonu a jiných hrubých či mastných povrchů. V nabídce společnosti Pramark, která popisovače Intrama dodává i na český a slovenský trh, jsou 3 typy hrotů o průměrech 2, 3 a 6mm a široká škála barev.

Novinky na trhu

Novinkami z nabídky produkce INTRAMA jsou popisovače SL130 a SL040.

SL130 je tzv. tekutá křída. Jedná se o popisovač, který se chová jako lakový, ovšem popis lze odstranit vlhkým hadrem stejně jako popis klasickou křídou. Výhodou pro uživatele je to, že není neustále zašpiněn od křídy – použití SL130 znamená čistý proces.

SL040 je tzv. neviditelný popisovač, protože popis je viditelný pouze pod UV světlem. Jde o účinnou a praktickou pomůcku k realizaci ochranného značení.

Tags: