Průmyslové značení

Novinky, technologie, užitečné informace z oblasti trvalého značení dílů, výrobků a materiálu.

Blog o průmyslovém značení

Přenosná tiskárna štítků Handimark – nejen pro bezpečnostní techniky

23.6.2009

Dnes si představíme profesionální tiskárnu štítků Handimark, která tvoří pomyslný vrchol v nabídce tiskáren štítků na českém trhu.

 

V zajetí samolepicích štítků

Tisk samolepících štítků dnes nachází své uplatnění jednak v kancelářských aplikacích (štítky pro označení šanonů, evidence majetku, štítky na dveřích..), na dílně, v laboratoři nebo jiných provozech (informační a výstražné značení, skladová evidence, potisk regálů.. ), ale i v domácím použití (tisk samolepících štítků na DVD či dnes již mírně archaické videokazety).

tiskarna-stitku-handimark

Handimark – Vlajková loď mezi tiskárnami

Tiskárna Handimark je vlajkovou lodí amerického výrobce Brady, který se specializuje na tiskárny štítků a související produkty z oblasti zajišťování bezpečnosti. Jde například o výstražná značení používaná při odpojení stroje od energií a jeho zabezpečení (tzv. Lockout / Tagout) nebo o facility management.

Kvalita provedení tiskárny Handimark odráží více než stoletou tradici výrobce. Kompaktní rozměry usnadňují manipulaci s tiskárnou, takže ji lze pohodlně držet jednou rukou a ovládat druhou.

Handimark se dodává v praktickém kufříku, s bateriií i síťovým napájením. Tiskárnu štítků lze připojit k PC a využívat tak naplno její nejsilnější zbraň – program Markware pro tvorbu a správu textu a grafiky.

Markware – Tisk čárových kódů, logotypů, piktogramů

Program Markware umožňuje importovat např. logo vaší firmy, následně jej editovat (k dispozici jsou základní kreslící funkce známé z grafických editorů a funkce pro manipulaci s objekty jako je např. rotace) a poté vytisknout na adhezivní pásky nebo štítky. Největší síla programu spočívá v možnosti importovat data z běžně používaných databázových programů a tabulkových procesorů.

Program Markware rovněž umí pracovat s 15-ti různými čárovými kódy, zvládá importovat většinu běžně rozšířených grafických formátů a obsahuje vlastní tiskový ovladač. Po jeho instalaci je tak možné k tiskárně Handimark přistupovat z vašeho běžného grafického editoru. Na dodávaném CD je k dispozici rozsáhlá databáze bezpečnostních a výstražných symbolů.

Široký výbě samolepících pásek k potisku

Výběr pásek pro vlastní tisk je opravdu široký – k tiskárně Handimark se dodávají barevné pásky v mnoha odstínech, adhezivní nebo sejmutelné pásky, případně reflexní, polypropylenové nebo ředidluvzodrné.

Tags: