Průmyslové značení

Novinky, technologie, užitečné informace z oblasti trvalého značení dílů, výrobků a materiálu.

Blog o průmyslovém značení

Technologie značení za tepla vypalováním podle normy IPPC

3.9.2010

Na dřevěné obaly používané při pohybu zboží mimo Evropskou Unii platí zákonná povinnost ošetření v souladu s normou IPPC ISPM 15.

 

IPPC vypalovačka Kausispal

Požadavky normy IPPC

Norma vyžaduje, aby byly všechny dřevěné palety a bedny ošetřeny buď tepelně, nebo fumigací methyl bromidem. Po ošetření musí být dřevěný obal opatřen čitelným stálým a nepřenosným způsobem značkou IPPC, vyznačenou na obal čitelným, stálým a nepřenosným způsobem. Značka IPPC nesmí být na dřevo napsána ručně. Všechny tyto požadavky splňují dvě technologie…

2 způsoby značení dřevených palet a obalů

První možností je značku IPPC nastříkat barvou přes kovové šablony. Druhý způsob značení, časově méně náročný a při provádění „čistší“, spočívá ve vypálení značky do dřeva. Ideálním pomocníkem je v tomto případě vypalovačka Kausispal, speciálně vyvinutá pro tepelné značení normy IPPC. Kromě dřevěných palet a obalů umožňuje technologie vypalování značit také dřevo, maso, kaučuk či plasty.

Kausispal disponuje robustní konstrukcí vyvinutou pro vysoké zatížení, provozní teplora značení je 620°C a příkon přístroje činí 700W. Kausispal doplňuje modelovou řadu vypalovaček Kausistar, které je již několik let dostupná na české ma slovenském trhu.

Tags:   ·